آموزشی, خواص زعفران

طبع زعفران سرد است یا گرم؟

طبع زعفران

زعفران، گیاه منحصر به فرد و ارزشمندی است که دم کرده این گیاه به روش های گوناگون استفاده می شود و افراد زیادی هستند که از طبع این گیاه اطلاعی ندارند. زعفران به طلای سرخ معروف است و یک چاشنی فوق‌العاده برای انواع غذاها و دسرها محسوب می شود. این گیاه علاوه بر عطر و طعم بی‌نظیر، یک گیاه با خواص دارویی و درمانی است که از گذشته تا به امروز در طب سنتی به فراوانی از این گیاه یاد می کنند و مورد استفاده قرار می دهند.
زعفران یک گیاه با طبع گرم و خشک است و خواص دارویی و درمانی زیادی دارد و برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید است. این نوع گیاه برای افراد سرد مزاج مناسب است و برعکس برای افراد گرم مزاج به مقدار کمتری توصیه می‌شود و افراد گرم مزاج باید با احتیاط این گیاه را مصرف کنند.
شما می‌توانید زعفران را با مواد خوراکی که طبع سردی دارند استفاده کنید تا نه گرمی شما را اذیت کند و نه طبع سرد به سلامتی شما صدمه وارد کند، به همین علت زعفران به همراه چای سبز، شیر، عسل، نبات، گلاب و غیره مناسب است. شما می توانید این دم کرده را در انواع غذاهایی که طبع سرد دارند مانند برنج استفاده کنید.
زعفران در برندهای مختلف تولید می‌شود و عرضه بازار و مراکز فروش می‌شود. زعفران یادآور غذاهای اصیل ایرانی است و در طب سنتی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، بنابراین زعفران طبع گرم و خشکی دارد و کاربردهای بالینی و درمانی بسیاری دارد.
پزشکان و کارشناسان بر این معتقد هستند که هر عنصر و مواد معدنی و گیاهان از نظر خشکی، تری، سردی و گرمی هر یک به چهار درجه تقسیم بندی می شوند و زعفران یک گیاه گرم و خشک است.

خواص زعفران در طب سنتی

طبع زعفران
خواص زعفران بسیار زیاد است و در طب سنتی مصرف زعفران را بیشتر از هر گیاهی توصیه می کنند. در طب سنتی برای کاهش فشار خون، کاهش چربی خون و بهبود درد دندان، تقویت حافظه و غیره از این گیاه به فراوانی یاد می کنند.
امروزه افراد زیادی هستند که دچار سکته مغزی می‌شوند و رگ های آن ها مسدود می‌شود، در طب سنتی برای این نوع افراد مصرف زعفران سفارش می شود.
در طب سنتی برای افرادی که کبد چرب دارند و با این مشکل روبرو هستند، توصیه می‌شود و شما دوستان عزیز می توانید با مصرف هفته ای دو بار از دم کرده زعفران استفاده کنید تا کبد چرب شما بهبود یابد.
مصرف زعفران باعث تحریک اعصاب می شود، خون ساز است و به همین علت گردش خون را آسان می‌کند. این گیاه باعث تقویت قوای جنسی می شود.
زعفران گیاهی است که به رفع سرفه های شدید کمک می کند و برای درمان آسم و بیماری های تنفسی مناسب است. همان طور که می‌دانیم سکته های مغزی در اثر انسداد عروق است و با خوردن زعفران بهبود می یابد.
گلبرگ و کلاله زعفران برای چشم و افزایش قدرت بینایی مؤثر می باشد. در طب سنتی این گیاه برای درمان بیماری نقرس و درمان درد مفاصل تجویز می شود.
دمنوش زعفران برای رفع افسردگی و استرس گزینه مناسبی است و کاملاً نشاط‌ آور می‌باشد. زعفران برای پیشگیری از آلزایمر توصیه می شود.
از دیگر خواص زعفران در طب سنتی این است که به منظور تسهیل و تسریع روند زایمان کمک می کند.
به طور کلی زعفران دارای مقدار زیاد آهن، منگنز، پتاسیم و ویتامین c می باشد، به همین علت مصرف دم کرده زعفران برای رفع بسیاری از بیماری ها مؤثر است.
زعفران یکی از محبوب ترین چاشنی ها می باشد که فواید زیادی دارد. این گیاه در کنار خواص بی‌ نظیر با رنگ و رایحه های مطبوع و منحصر به فرد به طلای سرخ نیز معروف شده است. خوردن چای زعفران به هضم سریع غذا کمک فراوان می‌کند و برای دستگاه گوارش مفید است.
زعفران سردی و رطوبت مغز را از بین می برد و گیاه ادرارآور است و برای پاکسازی کلیه و مثانه مناسب است.

طبع زعفران در طب سنتی

طبع زعفران

اگر بخواهیم طبع زعفران را از دیدگاه طب سنتی بگوییم، باید بدانیم که افرادی که بیماری قلبی و ناراحتی و افسردگی دارند می توانند از زعفران به دلیل طبع گرم آن استفاده کنند. زعفران در طب سنتی از نظر درجه گرمی، دو و درجه خشکی در سطح یک قرار دارد و بعضی از پزشکان در طب سنتی درجه سه از نظر گرمی و از بعد خشکی درجه دو عنوان کرده‌اند.
گل زعفران گیاهی است که در بسیاری از موارد جنبه دارویی دارد و آثار مثبتی هم در درمان برخی بیماری‌ ها دارد. این گیاه با ارزش از نظر خشکی هم یک عنصر مفید در دفع اخلاط فاسد شده و محلل و کاهنده اخلاط حاصل از بلغم است. در طب سنتی توصیه می شود دم کرده این گیاه را با مواد غذایی که طبع سردی دارند استفاده کنید.
در طب سنتی به افراد چاق که سرد مزاج هستند، مصرف زعفران توصیه زیادی می‌ شود. امروزه مردم زیادی به طرف طب سنتی پیش رفته اند و دوست دارند به جای مصرف داروهای شیمیایی از داروهای گیاهی استفاده کنند تا برای بدنشان مضر نباشد، به همین علت در طب سنتی از مصرف زعفران به فراوانی یاد می شود و توصیه می کنند در وعده های غذای خود بیشتر از این گیاه ارزشمند استفاده کنند.
شما دوستان و هموطنان گرامی برای کسب اطلاعات بیشتر به مجموعه ما در این سایت مراجعه کنید و با کارشناسان و پزشکان ما در طب سنتی آشنا شوید و از اطلاعات آنها بهره‌مند شوید.

مضرات زعفران

زعفران علاوه بر اینکه خواص زیادی دارد، زیاده‌ روی در این نوع محصول دارای مضراتی نیز است و باید این محصول را به اندازه کم استفاده کرد. مصرف زیاد زعفران خطراتی را به دنبال دارد و برای بدن و سلامتی بدن مضر است، به همین علت توصیه می شود در مصرف این ادویه با ارزش زیاده‌روی نکنید و در حد عادی و استاندارد روزانه از این محصول استفاده کنید، چون ممکن است سیستم ایمنی بدن تحمل و طاقت میزان زیاد زعفران را نداشته باشد و به سیستم بدن شما صدمه وارد کند.
مضرات زیاده روی در زعفران این صورت است که باعث سرگیجه و کم خونی در افراد می‌شود و در سیستم ایمنی بدن اختلال ایجاد می کند. از دیگر مضرات مصرف زیاد زعفران این است که باعث خونریزی های بینی و رحم در زنان می‌شود و برای مادران باردار به هیچ وجه توصیه نمی شود.
مصرف زیاد زعفران باعث رقیق شدن خون و سردرد و حالت تهوع می شود. بی حالی، زردی پوست و بیماری‌های دیگر از مضرات مصرف زعفران است.
خوردن زیاد زعفران باعث سقط جنین می شود و همچنین برای خانم ها در دوران قاعدگی توصیه نمی شود.
کسانی که مشکلات کلیوی دارند نباید به مقدار زیادی چای زعفران استفاده کنند، چون به کلیه ها صدمه وارد می کند. مصرف زیاد زعفران اشتهای افراد را کم می‌کند و به همین علت برای افراد لاغر و ضعیف توصیه نمی شود.
به هیچ عنوان زعفران را با معده خالی مصرف نکنید، زیرا برای معده و روده مضر است و مصرف پنج گرم زعفران در ماه برای هر فرد مناسب است.
افرادی که مزاج گرم و خشک دارند از زعفران کمتری استفاده کنند، چون دچار حالت بی خوابی، حالت تهوع و غیره می شوند. از دیگر مضرات مصرف زعفران کاهش تعداد ضربان قلب است و زردی پوست را به همراه دارد.
زعفران یک ادویه و گیاه پر مصرف و ارزشمند است که رنگ بسیار عالی و طعم خوبی به انواع غذاها می دهد و به صورت مثقالی و نیم مثقال و در بسته بندی های شکیل و مناسب به فروش می رسد. همانطور که گفتیم این محصول در برندهای مختلف به فروش می رسد و انواع مختلفی دارد که قیمت خرید زعفران ها با یکدیگر متفاوتند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *