آموزشی, خواص زعفران

آموزش کاشت پیاز زعفران + نکات حیاتی کاشت پیاز

آموزش کاشت پیاز زعفران

کاشت پیاز زعفران در ایران به ۳ هزار سال پیش برمی‌گردد که تاریخچه بسیار قدیمی دارد، از این رو ما در اینجا می خواهیم به آموزش کاشت پیاز زعفران به صورت اختصاصی بپردازیم.

اولین قدم برای کاشت زعفران، آماده‌سازی زمین می باشد. شما باید بهترین خاک برای کشت زعفران را تامین کنید. بهتر است زمینی که ترکیبی از شن و رس می‌باشد را تهیه کنید، چون می‌تواند با مقاومت بالایی پیاز زعفران را به ثمر برساند.

بعد از این مرحله شما باید زمین کشاورزی را در اواخر پاییز و یا اول زمستان شخم بزنید و زمین را کاملا برای کشت پیاز زعفران آماده کنید. برای اینکه زعفران مرغوبی داشته باشید باید کود مناسبی از جمله سولفات پتاسیم را در هنگام شخم به زمین بپاشید.

پس از گذراندن تمام این مراحل باید به دنبال پیاز زعفران مرغوب بگردید. برای تهیه پیاز مرغوب باید از اواخر خردادماه تا اواخر شهریور ماه اقدام کنید. در هنگام انتخاب و خرید پیاز باید حساسیت بسیار بالایی را از خود نشان دهید، چون اگر پیاز زعفران سالم و مرغوب نباشد قطعاً زعفرانی حاصل نمی‌شود.

بعد از اینکه پیاز زعفران را تهیه کردید هر چه سریعتر باید آن را کشت کنید تا هوای آزاد به ریشه‌های آن نفوذ نکند، چون ممکن است انواع مختلفی از آفت و بیماری ها وارد پیاز شود. در هنگام کشت زعفران پیاز باید سالم باشد و هیچ گونه آلودگی و قارچی نداشته باشد، پس نیاز است که شما پیاز زعفران را ضدعفونی کنید. پس از گذراندن تمام این مراحل پیاز زعفران آماده‌ی کشت می باشد.

عملیات کشت زعفران به روش های مختلفی از جمله کشت کپه ای و یا کشت ردیفی تقسیم می شود. در روش اول شما باید چاله ای را به عمق و عرض ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر حفر کنید و ۱۳ تا ۱۵ عدد پیاز زعفران را در داخل چاله قرار دهید و مقداری خاک در درون چاله بریزید. در مرحله بعدی پس از اینکه شما پیازها را به مراحل مختلف کشت کردید باید اواخر شهریور ماه به آبیاری زعفران بپردازید. بعد از آبیاری اول و قبل از گل دهی شما باید زمین را سله شکنی کنید، بدون اینکه به پیاز چه ها صدمه‌ای وارد شود. سله شکنی یک تیلر کشاورزی با تیغه های افقی است که گل ها به آسانی از خاک خارج می شوند و علف های هرز را از روی زمین از بین می برد.

آموزش کاشت پیاز زعفران

نکات حیاتی کاشت زعفران به چند عامل بستگی دارد:

اول شما باید زمین مناسبی را تهیه کنید و همچنین برای برداشت زعفران مرغوب نیاز به پیازچه سالم دارید. زمان آبیاری و کوددهی زعفران نیز یکی از نکات مهم در هنگام کاشت زعفران می باشد.

برای اینکه شما با رشد سریع زعفران مواجه شوید باید علف های هرز را از بین ببرید، چون علف ها مانع از رشد سریع پیاز ها می شوند.

اگر تمام این مراحل را به صورت اصولی و با دقت انجام دهید قطعا می توانید برداشت و نتیجه عالی را داشته باشید.

مرحله برداشت محصول دشوارترین و سخت‌ترین مرحله می باشد که در این مرحله شما باید گل را بچینید و کلاله را از گل جدا کنید. باید دقت داشته باشید اگر گل ها در مدت بسیار زیادی در معرض هوای گرم قرار بگیرد کیفیت رنگ دهی و عطر ان کمتر می شود.

انواع پیاز زعفران

یکی از مهم ترین مراحل کاشت زعفران، انتخاب پیاز زعفران مناسب برای کشت است. از این رو انواع پیاز زعفران وجود دارد که هر کدام از آنها بر اساس وزن، محل تولید و سازگاری با یکدیگر متفاوت هستند. انواع پیاز زعفران بر اساس وزن به سه دسته تقسیم می شوند. می‌توان گفت زعفران های درشت تر و سنگین تر مواد مغذی زیادی دارند، از این رو از پیاز های زعفران کوچک برای کاشت زعفران در زمین و پیاز های بزرگتر برای کاشت زعفران گلخانه استفاده می‌شود. هر چه وزن پیاز زعفران بیشتر باشد زعفران بیشتری تولید می شود.

یک نوع پیاز زعفران بر اساس محل تولید و زمین وجود دارد، این نوع پیاز بر اساس بافت زمین وحاصلخیزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. طبقه‌بندی پیازها بر اساس محل تولید و نگهداری آنها به شرایط محیطی پرورش آنها بستگی دارد.

کشاورزان از پیازهای زعفران که به دو دسته نر و ماده تقسیم می‌شود استفاده می‌کنند. پیاز های نر کوچک و ماده بزرگتر هستند.

پیاز زعفران از نظر کیفیت و وزن و حتی با خاک یا بدون خاک بودن انواع مختلفی دارد.

بهترین نوع زعفران

برای این که شما بتوانید بهترین خرید زعفران را انجام دهید در وهله اوا باید آن را بشناسید، در ابتدا باید انواع زعفران را شناخته و زعفران اصل را از تقلبی تشخیص دهید. قطعاً بهترین نوع زعفران بسیار با کیفیت بوده و رنگ و عطر بی نظیری به انواعی از غذاها و نوشیدنی ها می دهد.

انواع زعفران بر اساس رشته های گل زعفران دسته بندی می شود که هر رشته از دو بخش کلاله و خامه تشکیل می شود که همین بخش زعفران بهترین نوع محصول را مشخص می کند. در سراسر جهان استانداردهایی برای تعیین بهترین نوع زعفران مشخص شده که بر اساس این استانداردها می توانید بهترین محصول را تشخیص دهید که این استانداردها در هر کشوری با یکدیگر متفاوت هستند به عنوان مثال در ایران استانداردیک زعفران عالی بین ۱-۲۵۹ و۲-۲۹۵ می باشد.

باید توجه داشته باشید که بهترین نوع زعفران دارای رنگ مصنوعی نیست، یعنی زعفران نباید رنگ شده باشد بلکه باید رنگ طبیعی را دارا باشد.

بهترین نوع زعفران محصولی می باشد که قدرت رنگدهی بیشتری نسبت به محصولات دیگر دارد. به عنوان مثال زعفران نگین یا سرگل کیفیت بیشتری نسبت به زعفران های دیگر دارند و از این رو بهترین زعفران شناخته شده اند و خرید زعفران نگین توصیه می شود.

آموزش کاشت پیاز زعفران

آموزش کاشت پیاز زعفران

زعفران گیاهی است که به آب بسیار کمی نیاز دارد ولی بازده بسیار بالایی دارد، از این رو افرادی که در مناطق کم آب زندگی می‌کنند به راحتی می‌توانند روی زعفران حساب باز کنند.

اگر شما زمان کاشت و نکات را به خوبی رعایت نکنید ممکن است خسارات و ضررهای جبران ناپذیری برای شما ایجاد شود.

شاید برای شما سؤال باشد که زمان کاشت زعفران چه موقع است؟ زمان مناسب کشت زعفران تقریبا از اوایل تیرماه تا اواسط مهرماه می باشد. باید توجه داشته باشید که زمان کشت زعفران باید قبل از شروع باران های پاییزی صورت بگیرد، پس نتیجه می‌گیریم که بهترین زمان برای کشت زعفران تیرماه و مرداد ماه می باشد، زیرا در این ماه ها رطوبت خاک بسیار پایین است و زمین آماده کشت است و رطوبت پیاز زعفران نیز در سطح خوبی می‌باشد و همین امر افراد را وادار می‌کند که در این زمان کشاورزان به کشت بپردازند.

در مرداد ماه و شهریور ماه کمترین میزان رطوبت در خاک وجود دارد، از آنجایی که رطوبت خاک در زمان مناسب کاشت زعفران تاثیر دارد شما باید این مسئله را در نظر بگیرید. زعفران هرچه در هوای خنک تر باشد کشت بسیار مناسب است، پس در اواخر تابستان به کشت پیاز زعفران بپردازید.

آموزش کاشت پیاز زعفران
نکات مهم کاشت پیاز زعفران

بسیاری از افراد علاقه خاصی به کشت انواع مختلفی از بوته ها و گیاهان دارند ولی شاید این کار را اصولی و درست انجام ندهند به عنوان مثال هر ساله تعدادی از افراد به کشت پیاز زعفران می‌پردازند ولی نکات مهم را رعایت نمی کنند. ما در اینجا می خواهیم به آموزش کاشت پیاز زعفران به صورت اصولی با نکات مهم بپردازیم.

یکی از نکات مهم کشت زعفران این است که شما باید عمق کاشت مناسب را رعایت کنید. در واقع بهترین و مناسب ترین عمق ۲۰ سانتی‌متر می باشد. اگر این عمق را کاهش و یا افزایش دهید باعث می‌شود که بازدهی زعفران کاهش یابد.
دومین نکته این است که اگر شما از کود حیوانی تازه استفاده نکنید باعث می‌شود پیاز زعفران پوسیده شود، چون کود حیوانی تازه اکسیژن لازم را به پیاز می رساند و علف های هرز را از بین می‌برد و اگر شما از این امتیاز استفاده نکنید نتیجه برعکس به شما دست می دهد.

یکی از مسائل بسیار مهمی که تمام کشاورزان باید بدانند این است که پیاز زعفران را نباید مدت طولانی خارج از خاک نگهداری کنید، چون در معرض باکتری ها و قارچ قرار می گیرد.
آبیاری تابستانه پیاز زعفران آسیب بسیار زیادی به کشت شما می رساند، چون اگر آبیاری به موقع انجام شود باعث افزایش گل زعفران و نتیجه آن برداشت بالای زعفران می‌شود. اگر شما در فصل تابستان مزرعه را آبیاری کنید با قارچ مواجه می‌شوید که ممکن

است به قسمت‌های دیگر مزرعه نیز سرایت کند.
اگر شما به آموزش پیاز زعفران به صورت اصولی بپردازید مواجه می‌شوید که تغذیه مزرعه زعفران با محلول پاشی صورت می‌گیرد که یکی از نکات مهم کشت زعفران می باشد و اگر شما این امر را به خوبی انجام ندهید زعفران های ضعیفی خواهید داشت.
زمان آبیاری صحیح زعفران در مهر ماه می باشد که نکته بسیار مهمی است که بسیاری از کشاورزان آن را رعایت نمی کنند.

امتیاز شما به این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *