آموزشی, خواص زعفران

آموزش کاشت زعفران در منزل و نکات حیاتی درمورد آن

آموزش کاشت زعفران در منزل

کاشت زعفران مانند تمام گیاهان و گل های خانگی و آپارتمانی دیگر در منزل و باغچه و گلدان هم ممکن است. آموزش کاشت زعفران در منزل چندان سخت نیست، اگر فردی علاقه به این کار داشته باشد و یک گلدان یا باغچه کوچک هم داشته باشد، به راحتی می تواند مقدار زعفران مورد نیاز خود را کشت نموده و برداشت نماید. امروزه زندگی سخت آپارتمان نشینی مردم را وادار به ایجاد شغل و خلاقیت و ایده های نو نموده است که در این میان کاشت سبزی و زعفران در گوشه تراس یا حیاط نمونه هایی از این خلاقیت و کار آفرینی است.

کاشت زعفران هر چند سخت است اما غیر ممکن نیست و هر فردی می تواند انجام دهد. در هر کاری آموزش لازم است، چنانچه قصد کاشت زعفران در منزل را دارید بهتر است به موارد ضروری خوب دقت کرده و تمام تمهیدات لازم را در نظر بگیرید تا پس از هزینه زیاد برای خرید پیاز و گلدان دچار پشیمانی نشوید.

انواع پیاز زعفران

آموزش کاشت زعفران در منزل

انواع پیاز زعفران در بازار وجود دارد که به وزن و نوع ریشه و خاک و منطقه کشت وابسته است. بعضی ار زعفران ها بر اثر وزن گروه بندی می شوند که وزن بالای ۱۶ گرم نشان دهنده کیفیت برتر زعفران است که برای کشت در گلخانه ها مورد بهره‌برداری قرار می گیرد.

نوع خاک پیاز باید شنی باشد و تعداد جوانه های آن هم بیشتر از دوتا نباشد، زیرا ممکن است تا وقتی که پیاز در خاک رشدش را آغاز کند، جوانه ها از بین بروند.

خاک نباید شور باشد تا ریشه ها خوب رشد کنند. اگر خاک مناسب زعفران باشد پیازهای خوبی رشد کرده و درشت می شوند. خاک زعفران دارای نوعی باکتری مفید است که موجب شادابی و سرحالی زعفران شده و پیاز آن هم خوب رشد کرده و محصول خوبی هم می دهد.

پیاز اگر ناسالم و تیره رنگ باشد، در خاک جا نگرفته و خیلی سریع پژمرده شده و خراب می گردد. پیازی سرحال است که انتهای آن رنگش روشن بوده و ریشه های آن قارچ و بیماری نداشته باشد، یعنی شفاف باشد. پیاز زعفران بر اساس وزن و محل کاشت و نوع ریشه و خاک طبقه‌بندی می شود و بر اساس اقلیم و شرایط جغرافیایی هر منطقه کشت می شود، در مناطقی که کشت گلخانه ای زعفران رواج دارد اغلب ریشه های قطور و درشت را انتخاب می کنند تا زودتر به بار بنشیند و در مناطقی که کشت چندان رواج ندارد پیازهایی با ریشه های نازک‌تر به صورت آزمایشی کشت می شود تا درصورت پاسخگویی مناسب به کشت انبوه برسد.

آیا می‌توان در خانه زعفران کاشت؟

آموزش کاشت زعفران در منزل

زعفران در باغچه و گلدان هم به بار می نشیند. این گیاه خوش بر و رو می تواند زینت بخش باغچه و گلدان خانه شما باشد. برای کاشت زعفران در باغچه و گلدان بهتر است یک فضای غیرقابل استفاده را انتخاب کنید. یک گلدان در گوشه تراس و یا یک گوشه از باغچه که چندین سال است استفاده نشده باشد.

در آموزش کاشت زعفران در منزل که توسط کارشناسان و مهندسان کشاورزی عنوان می گردد، داشتن فضای مناسب، خاک مساعد و غنی شده از ملزومات کشت زعفران در منزل است. در مناطق معتدل و سردسیر زعفران برگ های خوبی می دهد.

برای کاشت زعفران در باغچه خانه و یا گلدان باید خاکی مناسب و سالم و بی آفت را در گلدان یا باغچه ریخته و سپس اقدام به جاسازی پیاز زعفران در باغچه کنید. امروزه خانه ها کوچک شده اند و فقط تراس و گوشه آشپزخانه می تواند میزبان زعفران گردد، برای کاشت در گوشه حیاط بهتر است خاک قدیمی و بی خاصیت را دور ریخته و خاکی مناسب کاشت زعفران جاسازی نمایید تا به راحتی به یک محصول خوب و عالی برسید.

در خانه های روستایی امکان کاشت و برداشت زعفران بیشتر است، زیرا فضا و نور کافی وجود داشته و فرد می تواند در باغچه خانه اش به راحتی تمام موارد را انجام دهد.

روش کاشت انواع زعفران در خانه (باغچه یا گلدان)

آموزش کاشت زعفران در منزل

آموزش کاشت زعفران در منزل از وظایف مهم و اصلی اداره جهاد کشاورزی است تا به عنوان یک کارآفرین در این حیطه دست مردم را بگیرد. در کاشت زعفران باید زمینه را از هر جهت فراهم کنید، خاک سخت و سنگی مناسب نیست، باید خاک نرم و دارای رگه هایی از کود باشد تا خوب رشد کند.

پیاز زعفران معمولا در خرداد تا مهر کاشته می شود، اما بهترین زمان همان خرداد است تا گرمای هوا چندان زیاد نباشد. این گیاه هفت ساله دارای ریشه های نازک و بلندی است که باید شیارهایی به عمق ۲۰ سانتی‌متر ایجاد کرده و پیاز زعفران را با احتیاط و در وقت خنک روز یا سر شب کاشته شود تا بر اثر گرما ریشه ها خشک نشوند.

خاک رس و ماسه به همراه مقداری کود حیوانی که خرد شده باشد، برای کاشت مناسب است و اگر در گلدان کاشته شود باید منافذ خروج آب اضافی هم داشته باشد، یعنی کف گلدان دارای منافذ ریزی باشد تا رطوبت خاک زیاد نشود.

برای کاشت زعفران باید به تعداد پیازهایی که دارید، شیار درست کرده و پیاز را داخل ان قرار دهید. این گیاه چندان آب لازم نداشته و برای مناطقی که دچار کم آبی هستند، بهترین گزینه برای کشاورزی است.

برای کاشت در گلدان بهتر است گلدان را به شکل مربع یا مستطیل تهیه کنید تا تعداد بیشتری پیاز در آن جا گیرد. بهتر است گلدان سفالی باشد تا قدرت جذب بالایی داشته باشد و بتواند خاک را مرطوب نگه دارد. در هنگام کاشت باید علف های هرز زده شود، نور کافی به گیاه برسد و در معرض بادهای تند هم قرار نگیرد، در موعد مقرر و در زمانی که کاملا رسیده و برگ ها قرمز شده برداشت شود، بهتر است خاک گلدان آمیخته ای از خاکبرگ هم باشد تا مواد آلی و لازم را دارا باشد. خاکبرگها با کودهای حیوانی و گیاهان

پوسیده غنی شده اند و بهترین نوع خاک برای زعفران هستند. خاک کمپوست هم می تواند یک گزینه عالی برای غنی سازی باشد.

در هنگام قرار دادن ریشه در خاک باید کاملا صاف و بدون پیچ خوردگی در خاک قرار گیرد و حوالی آن هیچ سنگ کوچک و بزرگی نباشد، زیرا مانع رشد ریشه شده و ممکن است خشک شود.

راهنمای خرید بهترین زعفران

خرید زعفران در سبد اصلی خانواد های ایرانی مشهود است و در پخت و تزئین انواع غذاها، دسرها، شیرینی ها، ته جین و پلوهای ایرانی و قیمه نثار استفاده می شود. چند نکته راجع‌به خرید زعفران را بیان می کنیم:

زعفران به چند نوع تقسیم می شود:

زعفران ریشه، پوشال، نگین و… که زعفران پوشال به رنگ زرد بوده و اغلب برای دمنوش ها مورد استفاده قرار می گیرد و زعفران نگین و ریشه از بهترین زعفران ها هستند و خرید زعفران نگین با اینکه قیمت بالاتری دارد، اما کیفیت آن بی نظیر است.
در خرید زعفران باید گفت که زعفران اصل دارای سه شاخ بوده و طعم تندی هم دارد، چنانچه طعم آن شیرین باشد، یعنی به آن شکر اضافه شده است.

باید زعفران یک دست و به رنگ قرمز باشد، ممکن است فروشندگان ماهر زعفران را با یک ادویه دیگر مخلوط کرده و به شما بفروشند که اگر پودر زعفران را خریداری کنید، اصلا امکان شناخت زعفران وجود ندارد و بهتر است از خرید زعفران پودر شده خودداری کنید.
زعفران باید خشک و ترد باشد، اگر نرم باشد نم دارد و ممکن است وزن بالایی داشته باشد.

اگر یک برگ زعفران در آب دیر رنگ پس دهد زعفران اصل است، زیرا زعفران های تقلبی خیلی سریع رنگ پس داده و آب قرمز و یا زرد رنگ می شود.

از بسته بندی های شیک و جذاب غافل نشوید که بسیار فریبنده هستند و ممکن است شما را فریب دهند. زعفران باید محصول سال باشد، یعنی اگر مانده باشد ممکن است بو و خاصیت خود را از دست بدهد.

امتیاز شما به این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *