آموزشی, خواص زعفران

بهترین زمان کاشت پیاز زعفران، کی زعفران بکاریم

بهترین زمان کاشت پیاز زعفران

بهترین زمان کاشت پیاز زعفران

زعفران گیاهی حساس به رطوبت، دما، نور و دیگر عوامل کشاورزی است. کشاورزان زعفران برای کاشت این محصول نکات ریزودرشت زیادی را رعایت می‌کنند که یکی از آن‌ها، یافتن بهترین زمان برای کاشت و زمان‌بندی صحیح در کاشت هرساله زعفران است.

سؤالات زیادی در ذهن کسانی که قصد شروع کاشت زعفران دارند وجود دارد. یکی از اساسی‌ترین سؤال‌ها، زمان آغاز کاشت و نحوه کاشت است. در این مقاله با آموزش‌هایی در رابطه با کاشت زعفران در بهترین زمان، یاد خواهید کرد که چگونه بیشترین بهره‌وری را از کاشت زعفران داشته باشید. برای یافتن پاسخ سؤالات خود به‌عنوان یک کشاورز زعفران، مطالب این مقاله را تا انتها یکی پس از دیگری مطالعه کنید.

در ابتدا سعی داریم در مورد زعفران و اینکه بهترین زمان کاشت پیاز زعفران چه زمانی است بپردازیم. زعفران گیاه مفید و با خاصیت است که ارزش زیادی دارد. زعفران گیاهی پرمصرف است که برای رشد به آب کمی نیاز دارد و امروزه در مناطق کم آب این نوع گیاه را کشت می کنند. کشور ما یکی از تولیدکنندگان بزرگ جهان است که هر ساله زعفران های با کیفیت زیادی به خارج از کشور صادر می کند.

زمان کشت پیاز زعفران اوایل تیرماه تا اواسط مهرماه است و کشاورزان بر این اعتقاد هستند که حتما قبل از شروع باران های پاییز کاشته شود. بهتر است پیاز زعفران را در تیرماه و مرداد ماه کاشت تا بازده خوبی داشته باشد. علت اینکه در این ماه پیاز زعفران کاشته می‌شود این است که خاک رطوبت مناسبی دارد و همچنین پیاز زعفران نیز از رطوبت خوبی برخوردار است و آماده کاشت می باشد و علت دیگر این است که قیمت‌ها در این زمان بهتر است.

زعفران یک گیاه پر مصرف است که عطر و بوی خوبی به غذاها و دسرها می‌دهد و امروزه این گیاه در بازار از خرید و فروش بالایی برخوردار است و همچنین برای سلامتی بدن مفید است و یک گیاه نشاط آور و آرام بخش برای اعصاب و روان می باشد.
اگر شما دوستان عزیز به دنبال یک زعفران اصل و ارگانیک هستید می توانید به صورت اینترنتی و با حذف واسطه‌ها و دلال‌ها به صورت مستقیم به خرید زعفران کنید که مقرون به صرفه می باشد و برای خریداران و فروشندگان از سود بالایی برخوردار است.

بهترین زمان کاشت پیاز زعفران

انواع زعفران

  • در کشور ما انواع زعفران کاشت و برداشت می شود و در بسته بندی های با کیفیت و مناسب عرضه بازار و مراکز فروش می‌شود. از جمله زعفران قائنات، سرگل، پوشال، زعفران دخترپیچ، زعفران نگین، سوپر زعفران، نگین پرس، شبه نگین.
  • زعفران یک ادویه بسیار گران‌قیمت و با ارزش است که به طلای سرخ معروف است. این محصول در برندهای مختلف تولید و بسته بندی می شود و در خرید اینترنتی با انواع زعفران و اسم های مختلف آن آشنا می شوید.
  • زعفران به دسته های متنوع و مختلفی تقسیم می شود و هر چه زعفران شما با کیفیت تر باشد، رنگ و عطر بهتری خواهد داشت و کیفیت این محصول به نحوه خشک کردن، زمان و مکان کاشت این محصول بستگی دارد.
  • پرورش و کاشت و برداشت زعفران سود بالایی دارد و گیاه زعفران یک گیاه ارزشمند و پرمصرف است که از قیمت نسبتاً بالایی برخوردار است و در تالار ها، رستوران ها و انواع غذاخوری ها استفاده زیادی می شود.
  • شما دوستان عزیز می توانید در حیاط و آپارتمان خود این نوع گیاه را بکارید. این محصول در برندهای مختلف در بازارها و مراکز فروش توزیع و عرضه می‌شود. زعفران کیفیت عالی و طعم و رنگ منحصر به فردی دارد و از ارزش غذایی فوق‌ العاده‌ای برخوردار است.

برای خرید زعفران به صورت اینترنتی و مستقیم می توانید اقدام کنید. شما می توانید سفارشات خود را به صورت تلفنی انجام دهید و با ما در ارتباط باشید.

بهترین زمان کاشت پیاز زعفران

اهمیت کاشت زعفران از دیدگاه کشاورزی

تحقیقاتی که درزمینهٔ کاشت زعفران انجام‌شده است، رشد چشمگیری را نشان می‌دهد. در سال‌های اخیر نسبت به گذشته، کاشت زعفران در ایران چندین و چند برابر شده است. به نظر شما علت گرایش کشاورزان به کاشت این محصول چیست؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.

مقاومت در برابر کم‌آبی

از ابتدای فصل کاشت زعفران تا زمان برداشت، حدود ۳ الی ۴ بار باید زعفران را آبیاری کرد. زعفران گیاهی مقاوم در برابر آبِ کم و شرایط سخت است. همین عامل موحب می‌شود که شهرهایی که دسترسی بسیار زیادی به آب ندارند نیز، برای کاشت زعفران مناسب باشند. در حال حاضر شهرهایی مانند گناباد، بیرجند، تربت‌حیدریه، رود فردوس، خراسان رضوی، فارس و… نواحی بسیار مناسبی برای کاشت زعفران هستند.

ارزش اقتصادی

محصول موردعلاقه کشاورزان، محصولی است که ارزش اقتصادی داشته باشد و گران‌قیمت باشد. زعفران سوپر نگین، زعفران نگین و انواع مختلف دیگری از زعفران‌ها قیمت بسیار بالایی در فروش دارند و در حال حاضر، محصولی استثنایی برای کاشت به شمار می‌روند.

روش کشت آسان

اصلی‌ترین دردسر کشاورزان، پیچیده بودن و دردسرساز بودن کاشت محصولات کشاورزی است. زعفران نیازی ۳ یا ۴ باره به آب و یک بار کود دهی هنگام کاشت دارد و دردسر و پیچیدگی چندانی ندارد و کشاورزان می‌توانند با اندکی نگهداری و مراقبت، به فروش زعفران عمده در کمترین زمان دست یابند.

بهترین زمان برای کاشت زعفران چه زمانی است؟

برای پاسخ به این سؤال باید بگوییم این گیاه مفید و با ارزش در نقاطی که زمستان های ملایم و معتدل دارد و تابستان های گرم و خشکی دارد، رشد می‌کند و کاشت این گیاه زمان خاص خود را دارد و دوران رشد این محصول در پاییز و زمستان است. به همین علت به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد.

زمان کاشت زعفران در مناطق های مختلف نسبت به شروع دوران خشکیدگی بوته ها متفاوت است. بنابراین در هر منطقه زمان‌ کاشت متفاوت می باشد. خوشبختانه این گیاه به آب کمتری نیاز دارد و کشور ما امروزه با مشکلات کم آبی روبرو شده است، بنابراین کاشت این نوع گیاه فرصت مناسبی برای کشاورزان است تا درآمد خوبی به دست آورند.

زعفران یک طعم دهنده بی نظیر است و به انواع غذاها و دسرها رنگ و لعاب زیادی می دهد و عطر بسیار خوبی دارد. هر گیاه و بذری در فصل مناسب خود باید کاشته شود، پس زعفران نیز باید در اواخر تیرماه و اوایل شهریور کاشته نشود تا هوای گرم، این گیاه را خراب نکند و هوای خیلی گرم این فصل ها، به گیاه صدمه می‌زند و باعث اختلال در رشد زعفران می شود.

گیاه زعفران را در بسته بندی های کوچک و به صورت مثقال به فروش می رسانند. این گیاه در برندهای مختلف در بازارها و فروشگاه ها به فروش می رسد و همچنین در بسته بندی های شکیل و زیبا قرار گرفته است.

بهترین زمان کاشت پیاز زعفران

شرایط کاشت پیاز زعفران

این گیاه دارای جوانه های جانبی است و در قسمت گل زعفران، دارای گل‌ های زیادی می باشد و دارای چند گلبرگ و چند کاسبرگ و کلاله است. این کلاله به رنگ قرمز می باشد و دارای سه پرچم زرد رنگ است. شرایط کاشت پیاز زعفران به این صورت است که این گیاه در آب و هوای گرمسیری بهتر و سریع تر رشد می‌کند و زعفران حاصل در این مناطق از کیفیت بیشتری برخوردار است.

از دیگر نکاتی که در شرایط کاشت این محصول باید توجه کرد این است که زمین مورد نظر کاشت زعفران باید مرغوب و مناسب باشد و آماده‌سازی اولیه برای کشت این محصول باید فراهم شود. همان طور که می‌دانید آماده‌سازی زمین و خاک حاصلخیز برای کشت اهمیت زیادی دارد و از مهم ترین و اصلی ترین مراحل رشد و پرورش محسوب می شود. بنابراین توصیه می شود در فصل سرد سال برای شخم زدن و آماده کردن زمین اقدام کنید.

برای کاشت پیاز زعفران بهتر است کمی آهک به خاک و زمین خود اضافه کنید و خاک های شنی و رسی بهترین نوع خاک برای رشد و پرورش گیاه زعفران هستند. در هنگام کاشت زعفران زمین کشاورزی را باید دو بار شخم بزنید تا خاک کاملاً زیر رو شود. برای رشد این گیاه بهتر است از کود حیوانی نیز استفاده کنید تا زمین کاملا مرغوب و خاک حاصلخیزی داشته باشد.

 

مناسب‌ترین زمان برای کاشت زعفران

با توجه به قیمت بالای زعفران هنگام فروش، کشاورزان این محصول سرمایه‌گذاری‌های بلند مدتی برای پرورش محصول دارند و اگر شما به عنوان یک کشاور تازه کار، زمان کاشت زعفران توسط کشاورز صحیح انتخاب نکنید، ممکن است مزرعه با دردسرهای عظیمی دست‌وپنجه نرم کند و محصول زیادی به دستتان نرسد. اما بهترین زمان از دید کشاورزی برای کاشت پیاز زعفران چه موقع است؟

برای یافتن بهترین زمان کاشت زعفران، باید نگاهی مهندسی، به ویژگی‌های ظاهری و باطنی زعفران داشت. یکی از نکاتی که اکثر کشاورزان تازه‌کار زعفران نمی‌دانند، فصل خواب‌وبیداری زعفران است. در مرحله اول زعفران از ماه اردیبهشت تا مرداد به خواب می‌رود و هیچ‌گونه علائم حیاتی در گیاه دیده نمی‌شود. این خواب اصلی و واقعی زعفران است. در مرحله بعدی، پیاز در اوایل مردادماه از خواب اولیه بیدار می‌شود اما چون هیچ‌گونه علائم رشدی در آن دیده نمی‌شود، کشاورزان خیال می‌کنند که زعفران هنوز در خواب خود به سر می‌برد. این درحالی است‌که زعفران به‌طور پنهان مراحل رشد را طی می‌کند.

نکته مهمی که در رابطه با خواب پیاز زعفران وجود دارد این است که در زمان خواب، پیاز در سنگین‌ترین حالت خود با وزن زیاد به دلیل مرطوب بودن و آب فراوان قرار دارد. اگر قصد خرید پیاز زعفران را دارید، از ابتدای تیرماه تا انتهای شهریور که پیاز در مرحله خواب قرار ندارد و رطوبت کمتری دارد، خرید کنید. چراکه  در این ماه‌ها از سال، پیاز وزن کمتری دارد و خرید شما اقتصادی‌تر خواهد بود.

خرید پیازی باکیفیت و درجه‌یک که دارای هیچ‌گونه پوسیدگی و قارچ و بیماری نباشد، مرحله اصلی و قدم اول برای موفقیت در کشت زعفران است. برای خرید پیاز سالم و درجه از وب‌سایت دیبا کام دیدن کنید. بهترین زمان برای کشت پیاز زعفران، قبل از شروع باران پاییزی است. البته باید به آب و هوایی که در آنجا قصد کشت زعفران را دارید نیز بسیار توجه کنید. اگر پیش‌ازاین فکر می‌کردید که برای یک کشاورزی موفق درزمینهٔ کاشت زعفران، فقط به پیاز درجه‌یک و مرغوب احتیاج دارید، باید گفت این تنها یک مرحله از مراحل کاشت موفق است.

مهم‌ترین نکته در کشاورزی زعفران، پیدا کردن زمان مناسب بر اساس اقلیم و شرایط آب و هوایی برای کاشت پیاز زعفران است. چراکه اگر مراحل آبیاری و کاشت در زمان و مکان مناسب انجام نشود، خواب اولیه پیاز زعفران بیشتر می‌شود و دیرتر شروع به جذب اندوخته غذایی خود می‌کنند و درنتیجه محصول آن سال شما کم خواهد شد.

فصل کاشت پیاز زعفران در اواخر تابستان و اوایل پاییز است. البته موقع کاشت زعفران در شهرهای مختلف باهم متفاوت است. در حالت عادی در مناطق زعفران خیز کشور ،بهترین زمان اواخر تابستان تا اوایل مهرماه است. اما فصل کاشت زعفران در مناطق مختلفی از کشور، باهم متفاوت است.

بهترین زمان کاشت پیاز زعفران در خراسان رضوی، در ماه خرداد است. زمان کاشت پیاز زعفران در ماه خرداد در خراسان ،موجب بالا رفتن بهره‌وری و برداشت بیشتر در سال‌های اول می‌شود. اگر در این شهر قصد کاشت زعفران را دارید، به هیچ عنوان در ماه‌های گرم سال مانند مرداد یا اواخر تیر شروع به کاشت پیاز زعفران نکنید. چراکه زمین بسیار گرم است و این گرمای شدید، موجب از بین رفتن سلامت پیاز زعفران می‌شود.

وقت کاشت زعفران در استان‌های مختلف متفاوت است و این به شرایط آب و هوایی و میزان آب منطقه، جنس خاک و غنی بودن آن برمی‌گردد. زمان کاشت زعفران در استان فارس، نیمه دوم شهریور است. در این ماه از سال، شرایط خاک و آب‌وهوا برای کاشت زعفران در بهترین حالت خود قرار دارد.

روش کاشت زعفران

کاشت زعفران روش های مخصوص خود را دارد و باید کشاورزان آن را رعایت کنند. برای کاشت این محصول به افراد ماهر نیاز داریم و در مرحله اول در یک ردیف کشتی چاله ها و سوراخ هایی ایجاد می کنیم و در این چاله ها ۳ تا ۱۵ پیاز زعفران قرار می‌دهیم و عمق این چاله ها باید مناسب و اصولی باشند مثلاً ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر باشد تا سرما و گرما به پیاز زعفران نفوذ نکند یا به عبارتی هوا داخل خاک نرود و به پیاز زعفران آسیب نرساند.

لازم به ذکر است توجه کنید، در هنگامی که پیاز زعفران را داخل چاله قرا می‌دهید باید نوک پیاز و یا سر پیاز به سمت بالا قرار بگیرد.

بعد از اتمام کار باید سطح ناهموار زمین کاشته شده را با بیل هموار و صاف کنید، چون صاف کردن زمین باعث می‌شود پیازهای زعفران به خاک بچسبند و هوا به داخل خاک نفوذ نکند.

قبل از آبیاری مقدار زیادی کود حیوانی به شکل شیار، زعفران را می پوشاند و این امر باعث می شود کشت، ردیفی شود و کار منظم تر باشد. در هر هکتار زمین کشاورزی می‌توان حدود ۲ تن پیاز زعفران کاشت و پیاز های شما باید کاملاً سالم و باکیفیت باشند و آفت نداشته باشند و سعی کنید در هنگام کاشت این محصول کپه و قسمت های اضافی پیاز را جدا کنید.

برای نگهداری و محافظت پیاز زعفران از آفت، باید پیاز ها را با سم های جیوه ای آغشته کرد. کود حیوانی برای این گیاه و کاشت، باید به شکل حیوانی و کاملاً پوسیده باشد.

نکته بعدی اینکه در زمان کاشت تا برداشت این محصول، یک بار اقدام به آبیاری کنید. چون همانطور که گفتیم این گیاه به آب کمی نیاز دارد و زعفران در برابر خشکی، گرما و کم آبی بسیار مقاوم است و در آخر اگر برداشت زعفران به پایان رسید باید علف های هرز و اضافی را از زمین جدا کرد، چون کندن این علف ها باید پس از برداشت گل گیاه، زعفران باشد، چون علف های هرز رشد گیاه زعفران را متوقف می کند و زمینه بروز حشرات و آفت‌ها و بیماری‌ها را فراهم می‌کند.

شما دوستان عزیز برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کاشت زعفران و زمان کاشت این محصول به همین سایت مراجعه کنید و از مشاورین و کارشناسان ما در سایت مشورت کنید.

اهمیت جابجایی پیاز زعفران در خاک

برای بالا بردن بهره‌وری و محصول دهی بیشتر، زعفران‌ها، حداقل هر سه سال یک‌بار و حداکثر هر ۵ سال یک‌بار باید از زمین کشاورزی بیرون آورده شوند و در زمین دیگری کاشته شوند.

زمان جابجایی پیاز زعفران تا کاشت دوباره آن در زمین جدید، نباید طولانی شود و پیازها را انبار کرد. چراکه گرما و رطوبت حاصل از انبار پیازها، ممکن است پیازها را دچار قارچ و بیماری‌های متفاوت کند و همچنین اگر پیازها سالم بمانند، قطعاً در جوانه‌زنی دچار نقص می‌شوند. برای برداشت محصول درجه‌یک که فروش خوبی داشته باشد، باید تک‌تک مراحلی که پیش‌تر گفتیم را رعایت کنید. شما می‌توانید برای خرید زعفران سرگل در کمترین زمان به مجموعه دیبا کام مراجعه کرده و آن را با قیمتی مناسب خریداری کنید.

 

سوالات متداول

  1. هزینه‌های کشت گلخانه‌ای زعفران کمتر است یا کاشت در خاک؟

    روش کاشت گلخانه‌ای و روش کاشت خاکی، هرکدام فواید و مضرات خود را دارند. اما با توجه به اینکه درروش گلخانه‌ای از خاک برای تأمین مواد موردنیاز محصول استفاده نمی‌شود، باید محیط مناسبی را شبیه‌سازی و جایگزین خاک کرد و این مراحل، هزینه‌های اقتصادی بالاتری برمی‌دارد و به‌صرفه نیست.

  2. پیاز زعفران را کی بکاریم؟

    متخصصان زعفران معمولاً یک بازه زمانی تقریباً یک‌ماهه از اوایل تیرماه تا اواسط مهرماه را برای کاشت زعفران پیشنهاد می‌دهند. اما نکته مهمی که در این زمینه باید به آن توجه کنید این است که شما حتماً باید زعفران را قبل از بارش اولین باران پاییزی کاشت کنید. در غیر این صورت محصول شما دچار نقصان می‌شود.

  3. آیا زمان کاشت پیاز زعفران در گلدان با زمان کاشت آن در خاک متفاوت است؟

    بسیاری از افراد به کاشت زعفران در گلدان علاقه‌مند هستند و گمان می‌کنند که به دانش و تخصص خاصی احتیاج ندارد. اما بهتر است قبل از کاشت زعفران در گلدان و مصرف خانگی آن از این طریق، آموزش‌هایی را در این زمینه دنبال کنید. کاشت زعفران در گلدان و خاک ازلحاظ زمان‌بندی تفاوتی با همدیگر ندارد و همان زمانی که زعفران در خاک کاشت می‌شود، می‌توانید کاشتن این گیاه در گلدان را نیز آغاز کنید.

  4. قیمت زعفران پوشال با انواع دیگر زعفران چه تفاوتی دارد؟

    زعفران‌هایی مانند نگین و سرگل، قیمت بالاتری نسبت به زعفران پوشال دارند. رنگ زعفران سرگل و نگین، بسیار قرمز است و عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارند. اما رنگ زعفران پوشال اندکی به نارنجی میل می‌کند.

  5. شرایط کاشت پیاز زعفران در مناطق گرمسیر و سردسیر یکسان است؟

    کاشت زعفران به‌شدت حساس به اقلیم جغرافیایی و شرایط آب و هوایی است و دسته‌بندی اقلیمی برای کاشت این محصول وجود دارد که به شرح زیر است:

کاشت زعفران در مناطق سردسیر، قبل از بارش اولین باران پاییز باید انجام شود.

کاشت زعفران در مناطق گرمسیر، از ماه خرداد تا اواسط شهریورماه باید انجام شود.

انتخاب یک پیاز سلامت ازلحاظ عدم پوسیدگی، خراش،  تغییر رنگ و بافت، قدم بزرگی برای موفقیت در کشت زعفران است. نکته مهمی که لازم است آن را یادآوری کنیم، دفعات آبیاری گیاه زعفران است. این گیاه حدود ۳ الی ۴ بار، از لحظه کشت تا برداشت آبیاری می‌شود. اگر بیشتر از آن آبیاری شود، گیاه دچار آسیب و خفتگی بیشتر می‌شود و در صورت آبیاری کم گیاه، رشد و نموی کامل نمی‌یابد. اگر در کار کشت زعفران تازه‌کار هستید، بهتر است قبل از انجام مراحل کاشت حتماً با متخصص آن و افراد مجرب درزمینهٔ مهندسی کاشت زعفران مشورت و تبادل‌نظر کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *