از آنجایی که زعفران خواص زیادی برای سلامتی دارد، تصمیم گرفتیم در این مقاله، تاثیر زعفران بر فشار خون را بررسی کنیم.
این ادویه گرانبها از دیرباز جایگاه ویژهای در طب سنتی داشته و ایرانیان برای درمان و بهبود علائم بسیاری از بیماریها، از زعفران استفاده میکردند.
یافتههای طب نوین نیز نشان داده موادی در زعفران وجود دارد که برای سلامتی بدن مفید بوده و خواص دارویی دارند.
یکی از مزایای دارویی این گیاه، تاثیر مثبتش روی قلب و سیستم گردش خون است. تحقیقات نشان داده استفاده از این ادویه در رژیم غذایی، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مانند فشار خون بالا را کاهش میدهد.
اما چه موادی در زعفران وجود دارد؟ مصرف آن چه تاثیری در بهبود فشار خون دارد؟ چقدر و چگونه باید از این گیاه استفاده کرد؟ آیا مصرف زعفران، عوارضی هم دارد؟
اگر شما هم علاقمند هستید اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورید، این مقاله از وبلاگ دیبا زعفران را از دست ندهید. همچنین در انتهای مطلب، دستور تهیه دمنوش خوشمزه زعفرانی را برای شما خوانندگان عزیز قرار دادهایم.
- 1 فشار خون بالا، دلایل و عوارض آن
- 2 چه ترکیبات با ارزشی در زعفران وجود دارد؟
- 3 تاثیر زعفران بر فشار خون
- 4 زعفران و تاثیر آن در افزایش جریان خون
- 5 تهیه دمنوش زعفران برای کاهش فشار خون
- 6 مصرف چند مقدار زعفران مجاز است؟
- 7 نکات مهم در زمینه تاثیر زعفران بر فشار خون
- 8 سخن نهایی در زمینه تاثیر زعفران بر فشار خون
فشار خون بالا، دلایل و عوارض آن
قلب، وظیفه پمپاژ خون را در رگها بر عهده دارد. زمانی که فشار خون بالا باشد، نیرویی که به دیواره شریانهای بدن وارد میشود نیز به طور غیرطبیعی زیاد خواهد بود. این موضوع به رگها و قلب آسیب میزند و عوارض جبرانناپذیری ایجاد میکند.
فشار خون بالا، موجب بزرگتر شدن قلب و افزایش خطر نارسایی قلبی میشود. همچنین ممکن است برآمدگیهای کوچکی که آنوریسم نامیده میشوند، در رگها ایجاد کند.
افزایش فشار خون به رگهای کلیه آسیب زده و منجر به از کار افتادن آنها میشود. رگهای چشم نیز در برابر این عارضه بسیار آسیبپذیر هستند. در نتیجه فشار خون، عواقبی چون نابینایی را در پی دارد.
اما عواملی که منجر به ابتلا به فشار خون بالا میشوند، متفاوت است. برخی از این عوامل عبارتند از:
- رژیم غذایی نادرست، سرشار از نمک و الکل
- دیابت
- استرس زیاد
- فعالیت بدنی کم
- اضافه وزن
- ژنتیک
- سطوح پایین پتاسیم، کلسیم و منیزیم
- فشار خون ثانویه ناشی از عوارض جانبی برخی داروها
- و غیره.
از آنجایی که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، با توجه به تاثیر زعفران بر فشار خون، میتوانید از این گیاه برای تقویت قلب و عروق استفاده کنید. زعفران نگین غنی از ویتامینها و مواد مفید برای سلامتی بوده و مصرف آن برای کاهش فشار خون مفید است. برای خرید زعفران نگین روی لینک مشخص شده کلیک کنید.
در ادامه مطلب در رابطه با انواع ترکیبات مفید این گیاه و تاثیر زعفران بر فشار خون، به طور مفصل صحبت میکنیم.
چه ترکیبات با ارزشی در زعفران وجود دارد؟
بیش از ۱۵۰ ترکیب مختلف در این ادویه گرانبها وجود دارد که مهمترین آنها کروسین، پیکروکروسین و سافرانال هستند.
زعفران سرشار از ویتامین “C” و ویتامینهای گروه “B” مانند “B9″ ،”B6″ ،”B3” و “B2” میباشد.
همچنین مواد معدنی مفید برای بدن مانند آهن، منگنز، منیزیم، فسفر، مس، پتاسیم و کامفرول در این گیاه با ارزش یافت میشود. کامفرول خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی دارد که برای قلب و سیستم گردش خون بسیار مفید است.
کاروتنوئیدهایی مانند کروسین، لیکوپن، زیگزانتین و بتاکاروتن در زعفران یافت میشود که خواص زیادی برای سلامتی دارد. در ادامه در رابطه با تاثیر این ترکیبات روی سلامتی صحبت میکنیم.
پوشال، نوعی از زعفران است که دارای خامه و کلاله کامل است. بنابراین اگر میخواهید از تمامی خواص این گیاه بهرهمند شوید، پیشنهاد ما به شما خرید زعفران پوشال میباشد.
تاثیر زعفران بر فشار خون
برخی گمان میکنند که مصرف زعفران موجب افزایش فشار خون میشود. این موضوع نه تنها درست نیست، بلکه تحقیقات مختلفی که روی افراد انجام شده، نتایج خوبی در رابطه با تاثیر زعفران بر فشار خون و کاهش آن نشان داده است.
حتی در طب سنتی از این گیاه برای کاهش فشار خون استفاده میشده است.
همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم، زعفران حاوی مقادیر قابل توجهی کروسین، پیکروکروسین، سافرانال، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها است. تحقیقات انجام شده روی موشهای آزمایشگاهی نشان داد که کروسین و سافرانال اثرات کاهنده فشار خون دارند.
علاوه بر این آنزیم مبدل آنژیوتانسین که در کبد ترشح میشود، طی یک سلسله واکنش شیمیایی فشار خون را افزایش میدهد. فلاونوئیدها موجود در زعفران میتوانند با مهار کردن عملکرد این آنزیم، فشار خون را کاهش دهند.
همچنین زعفران، به خصوص سافرانال موجود در آن دارای خواص آنتیاکسیدانی است، به همین خاطر میتواند از تشکیل پلاکت در دیواره رگها که منجر به ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون میشود، جلوگیری نماید.
در زعفران سوپر نگین، میزان سافرانال و کروسین بسیار بالاست، برای بهرهمندی از خواص آنتیاکسیدانی این گیاه، خرید زعفران سوپر نگین را به شما پیشنهاد میکنیم.
زعفران و تاثیر آن در افزایش جریان خون
همانطور که میدانید، این گیاه طبع گرمی دارد که موجب تقویت عضلههای قلب و منظم شدن ضربان آن میشود. این مسئله خود موجب تاثیر زعفران بر فشار خون و تنظیم آن میشود.
از طرف دیگر کروسین، پیکروکروسین، سافرانال موجود در این گیاه، با تاثیرگذاری روی کانالهای گیرنده پتاسیم و کلسیم، موجب گشادتر شدن عروق میشود که در نهایت جریان خون را افزایش میدهد.
همچنین آهن و فولات موجود در این گیاه دارویی، برای تولید گلبولهای قرمز و درمان کمخونی نیز مفید است. به همین خاطر زعفران برای سیستم گردش خون مفید است و اکسیژن رسانی در بدن را افزایش میدهد. مجموع این عوامل نشاندهنده تاثیر زعفران بر فشار خون و بهبود آن است.
زعفران ریشه با اینکه فاقد کروسین است، اما سرشار مواد با ارزش دیگر مانند ویتامینها، کاروتنوئیدها و آنتیاکسیدانهای مفید برای سلامتی بوده و خواص دارویی خود را حفظ کرده است.
این نوع زعفران بین انواع دیگر این محصول ارزانترین قیمت را دارد. بنابراین برای مصرف روزانه، خرید زعفران ریشه را به شما توصیه میکنیم.
تهیه دمنوش زعفران برای کاهش فشار خون
با توجه به تاثیر زعفران بر فشار خون، مصرف آن به شکل دمنوش یا چای گزینه مناسبی برای افزودن آن به رژیم غذایی است.
از خواص چای زعفران تقویت سیستم گردش خون و کاهش خطر بیماریهای قلبی است.
همچنین دمنوش زعفران منبع خوبی از مواد معدنی مهم برای سلامت قلب، مانند منیزیم و پتاسیم بوده و کلسترول و فشار خون را کاهش میدهد.
جهت بهره بردن از مزایای تاثیر زعفران بر فشار خون، رشتهها را در آب داغ بریزید و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه حرارت ببیند تا دم بکشد. اما از آنجایی که زعفران مزه تلخی دارد، میتوانید عسل، هل یا نبات به آن اضافه کنید تا شیرینتر شود.
اگر تمایل دارید که نوشیدنی را سرد میل کنید، اجازه دهید محلول چای زعفران بعد از دم کشیدن سرد شود. سپس شیر به آن اضافه کرده و همراه با هل یا عسل نوش جان کنید.
همچنین چند رشته زعفران را به چای در قوری اضافه کنید و اجازه دهید همراه با چای دم بکشد. سپس مقداری لیمو یا نبات به آن اضافه کنید.
زعفران سرگل، با کیفیتترین نوع زعفران ایرانی است که رنگدهی بالا همراه با عطر و بویی بینظیر دارد. استفاده از آن طعم منحصر به فردی به چای و غذا شما میدهد.
به همین دلیل توصیه ما خرید زعفران سرگل برای مصرف آن در میهمانیها و مجالس است. جهت خرید میتوانید روی لینک مربوطه کلیک کنید.
مصرف چند مقدار زعفران مجاز است؟
اگر میخواهید به طور روزانه از این گیاه استفاده کنید بهتر است مراقب باشید. میزان مصرف مجاز این گیاه ماهانه ۳ گرم است.
زیادهروی در مصرف زعفران، تاثیرات منفی روی سلامتی داشته و عوارضی چون استفراغ، کاهش ضربان قلب، اسهال، زردی پوست، خون دماغ و زردی چشم در پی دارد.
مصرف بیش از ۵ گرم این ادویه بسیار خطرناک بوده و موجب مسمومیت و حتی مرگ خواهد شد.
همچنین زنان باردار جهت حفظ سلامت جنین، نباید از این گیاه به خصوص در سه ماه اول بارداری، استفاده کنند.
نکات مهم در زمینه تاثیر زعفران بر فشار خون
درست است که در تحقیقاتی که درباره تاثیر زعفران بر فشار خون، انجام شده، شاهد نتایج خوبی بودهایم. اما ممکن است مصرف این گیاه دارویی با برخی داروهای فشار خون تداخل داشته باشد و فشار خونتان یکباره افت کند.
بنابراین اگر دارو فشار مصرف میکنید، قبل از مصرف زعفران، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
همچنین افرادی فشار خونشان پایین است، در مصرف زعفران احتیاط کنند.
سخن نهایی در زمینه تاثیر زعفران بر فشار خون
فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش نامگذاری شده و متاسفانه افراد زیادی هستند که از ابتلای خود به این بیماری اطلاع ندارند.
بنابراین چکاپ سالیانه را به خصوص اگر جز گروههای پر ریسک هستید، فراموش نکنید.
رژیم غذایی و سبک زندگی خود را اصلاح کنید تا احتمال ابتلا به این بیماری کمتر شود. اگر هم مبتلا هستید، از تاثیر زعفران بر فشار خون غافل نشوید و زیر نظر پزشک رژیم غذایی خود را تغییر دهید.
در صورت اجازه پزشکتان، میتوانید با استفاده از زعفران، شدت و علائم این بیماری را بهبود دهید.
البته به شرطی که از مراکز معتبر اقدام به خرید زعفران کنید. زیرا شیادان بسیاری وجود دارند که نسخههای تقلبی این محصول را با قیمتی گزاف میفروشند که عوارض جدی برای سلامتی دارند.
پس حتما از مراکز معتبر اقدام به خرید زعفران نمایید. دیبا زعفران، اصل بودن و کیفیت محصولات خود را تضمین میکند. بنابراین شما میتوانید با اطمینان خاطر از ما خرید کنید.
آیا برای کاهش فشار خون از زعفران استفاده کردید؟ تاثیر زعفران بر فشار خون شما چگونه بوده است؟ تجربیات و نظرات خود را از طریق کامنتها با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.