آموزشی, خواص زعفران

آموزش چیدن زعفران با روش درست و اصولی

آموزش چیدن زعفران

زعفران نوعی گیاه پر خاصیت می باشد و از آن برای تهیه انواع غذاها و نوشیدنی های سرد و گرم نیز استفاده می کنند. این گیاه ابتدا به صورت پیاز است و هر گیاه زعفران به صورت یک پیاز فعال و با استفاده از روش های کشت بوته ای کشت می شود و پس از آبیاری و رسیدگی، زمان برداشت آن فرا می رسد.
لازم به ذکر است که بدانید برداشت زعفران نیز با استفاده از روش های خاصی صورت می گیرد و در ادامه مطلب آموزش چیدن زعفران را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

چند نوع زعفران در بازار وجود دارد؟

آموزش چیدن زعفران
به طور کلی زعفران ها انواع مختلفی دارند و هر کدام از آن ها دارای شکل ظاهری و رنگ و طعم گوناگونی می باشند. مرغوب ترین نوع زعفران در عموم به نام زعفران سوپر نگین شناخته می شود و این زعفران دارای رنگدانه های بسیار زیادی می باشد و به همین دلیل رنگدهی آن در غذا و نوشیدنی ها بسیار بیشتر از سایر زعفران ها است و علاوه بر آن این مدل زعفران دارای بوی بسیار فراری نیز می باشد و نسبت به سایر زعفران های موجود در بازار از قیمت بالاتری نیز برخوردار است.
لازم به ذکر است که بدانید قسمت های پوشالی زعفران سوپر نگین به رنگ قرمز تیره مشاهده می شوند و پوشال ها به صورت خوشه ای یا دسته ای مشاهده می گردند.

از دیگر زعفران های موجود در بازار می توان به زعفران نگین اشاره کرد. این زعفران درجه مرغوبیت کمتری نسبت به زعفران های سوپر نگین دارند و رنگ پوشال های زعفران نگین به صورت قرمز روشن مشاهده می گردد و در این نوع زعفران نیز پوشال ها کاملا در هم تنیده هستند و به صورت دسته ای مشاهده می شوند و این نوع زعفران نیز دارای عطر و بو و رنگدهی فوق‌العاده بالایی است.

از دیگر مدل های زعفران که نسبت به سایر مدل ها دارای قیمت مناسب تری می باشد می توان به زعفران سرگل اشاره کرد. این مدل زعفران از نظر شکل ظاهری با سایر مدل ها تفاوت هایی دارد و از مهم ترین تفاوت ها می توان به جدا بودن پوشال های زعفران اشاره کرد. پوشال های زعفران سرگل دارای طول کوتاه تری نسبت به پوشال های سایر زعفران ها هستند و رنگ پوشال ها به صورت نارنجی مشاهده می شود.

خواص زعفران

آموزش چیدن زعفران
زعفران از جمله چاشنی های پرخاصیت است و یکی از مهم ترین خواص زعفران، نشاط بخش بودن آن می باشد و دلیل نشاط آور بودن زعفران، وجود رنگدانه های نارنجی رنگ در پوشال های این گیاه می باشد. این رنگدانه ها سبب افزایش هورمون های نشاط آور در بدن می شوند و مصرف زعفران به مرور زمان میزان ترشح هورمون ضد افسردگی را از طریق مغز افزایش می دهد و به همین دلیل به افرادی که از اختلالات اعصاب و بیماری افسردگی رنج می برند توصیه می شود که استفاده از زعفران را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.

از دیگر خواص مهم زعفران می توان به ضد درد بودن آن اشاره کرد. همانطور که می‌دانید برای کاهش دردهای قاعدگی به خانم ها توصیه می شود که دمنوش زعفران مصرف کنند، زیرا زعفران میزان هورمون سروتونین را در بدن افزایش می دهد و این هورمون دارای تاثیرات ضد درد می باشد.

زعفران دارای خاصیت آنتی اکسیدان است و به همین دلیل از ریزش مو جلوگیری می کند و اگر قصد تقویت مو و افزایش جوانی و شادابی پوستتان را دارید به شما توصیه می کنیم که حتما به صورت روزانه از زعفران استفاده نمایید.

آیا رعفران می تواند در درمان بیماری ها مؤثر باشد؟

آموزش چیدن زعفران
زعفران دارای طبیعت گرم و خشک می باشد و به همین دلیل در درمان بسیاری از بیماری ها و ناراحتی های گوارشی تاثیرگذار است و افرادی که از بیماری هایی مانند زخم معده و یا ورم معده و یا بیماری های مربوط به کبد و کیسه صفرا رنج می برند، بهتر است که برای درمان بیماری خود زعفران استفاده کنند.

زعفران به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، سبب تقویت حافظه می شود و به افرادی که در خانواده خود زمینه بیماری های حافظه مانند آلزایمر و… دارند توصیه می شود که برای تقویت هوش و ذهن از زعفران به صورت دم کرده و یا شربت و… استفاده نمایند.
از دیگر خواص زعفران می توان به افزایش توان ریه ها و تقویت سیستم تنفسی و همچنین تقویت بینایی و جلوگیری از ضعیف شدن چشم ها اشاره کرد.

خاصیت ضد سرطان بودن زعفران سبب افزایش محبوبیت این گیاه شده است و افرادی که در رژیم غذایی خود زعفران استفاده می کنند کمتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان ها قرار می گیرند و علاوه بر آن این گیاه از بروز بسیاری از امراض قلبی و عروقی نیز پیشگیری می کند، زیرا مانع گرفتگی عروق می شود و تا حد بسیار قابل قبولی میزان انسداد رگ های خونی را کاهش می دهد و علاوه بر آن این گیاه میزان چربی اشباع شده در خون را نیز تا حد قابل قبولی کاهش می دهد.

آموزش چیدن زعفران به صورت اصولی

آموزش چیدن زعفران
زعفران در گروه گیاهانی قرار می گیرد که چیدن آن حتما باید به صورت اصولی صورت بگیرد و به همین منظور در این بخش از مطلب آموزش چیدن زعفران به صورت کاملا اصولی را در اختیارتان قرار می دهیم.

همانطور که می‌دانید گل زعفران دارای دو قسمت گلبرگ و کلاله می باشد و گلبرگ های آن به رنگ بنفش مشاهده می گردند و در وسط گلبرگ ها کلاله زعفران قرار گرفته است که حالت پوشال مانند دارد. برای چیدن اصولی زعفران ابتدا باید گل زعفران از روی شاخه های آن جدا گردد و در هنگام جداسازی گل باید دقت کرد که گلبرگ ها از یکدیگر جدا نشوند، زیرا جدا شدن گلبرگ ها ممکن است که به کلاله ها آسیب برساند و لازم است که بدانید پس از جدا کردن گل ها از شاخه باید به سرعت کلاله های زعفران را از گل جدا کنید، زیرا اگر مدت زمان طولانی پس از برداشت و چیدن کلاله، به گلبرگ ها متصل باشد عطر و بو و طعم کلاله زعفران از دست می رود.

زعفران به علت این که یک گیاه بسیار ضعیف است، برای برداشت آن حتما باید از روش های سنتی استفاده کرد تا کمترین آسیب به پوشال های زعفران وارد گردد، البته امروزه برای افزایش سرعت چیدن و برداشت زعفران از ماشین های برداشت زعفران استفاده می کنند، البته کار با این ماشین ها نیاز به مهارت دارد و باید با دقت بسیار بالایی صورت بگیرد.

پس از چیدن زعفران ها از گل، باید آن ها را در محیط مناسب و به دور از رطوبت قرار دهید تا کلاله ها کاملا خشک گردند و پس از خشک شدن کامل کلاله ها می توان آن ها را برای مصرف به بازار عرضه نمود.

ساعت طلایی در برداشت زعفران به چه معناست؟

آموزش چیدن زعفران
ساعت طلایی در واقع زمانی است که گل زعفران کاملا رسیده است و کلاله های درون آن به خوبی رشد کرده اند و کاملا آماده برداشت شده اند. ساعت طلایی برداشت زعفران و فرا رسیدن زمان برداشت در مناطق مختلف متقاوت می باشد و در مناطق گرمسیر ساعت طلایی برداشت سریع تر از مناطق سردسیر فرا می رسد.

زمانی که دمای پیاز زعفران درون خاک به ۱۲ درجه سانتیگراد برسد زمان برداشت فرا رسیده است و در این زمان گلبرگ های گل زعفران به صورت نیمه باز دیده می شوند و کلاله های درون گل زعفران حدود ۶ سانتی‌متر رشد کرده اند و پس از مشاهده کردن نشانه های گفته شده باید سریعا در جهت برداشت زعفران ها اقدام نمایید و از آسیب رسیدن به پوشال های زعفران جلوگیری کنید.

برداشت زعفران بهتر است که با استفاده از قیچی های مخصوص صورت بگیرد تا احتمال آسیب رسیدن به پیاز زعفران کاهش پیدا کند.

توصیه های ویژه برای تولیدکنندگان زعفران

آموزش چیدن زعفران
تولیدکنندگان زعفران برای این که درصد سود بالایی از کشت زعفران دریافت کنند بهتر است که از پیازهای زعفران مرغوب برای کاشت این گیاه استفاده کنند و تولید زعفران نگین و زعفران سرگل را در اولویت قرار دهند، زیرا زعفران های نام برده شده بازار خرید بسیار خوبی دارند و بیشتر مورد استقبال مردم قرار می گیرند.

تولیدکنندگان زعفران باید تمام مراحل مربوط به برداشت زعفران را به صورت اصولی انجام دهند تا کیفیت محصول پایین نیاید و خسارتی به تولیدکنندگان این گیاه وارد نشود.

پس از چیدن زعفران باید از آن به خوبی نگهداری شود و تمام نکات بهداشتی در هنگام خشک کردن پوشال های زعفران رعایت شود تا تولید محصول با مشکل مواجه نشود و مراحل نهایی مربوط به تولید و برداشت زعفران به خوبی انجام گردند، بنابراین تولیدکنندگان زعفران پس از برداشت این گیاه باید میزان دما و رطوبت محیط را در حد اعتدال قرار دهند و پس از خشک شدن، کلاله های زعفران را درون ورق های گالوانیزه آلومینیومی و یا نایلون های مقوایی قرار دهند تا میزان جذب رطوبت از طریق پوشال های زعفران به حداقل برسد.

به تولیدکنندگان زعفران توصیه می شود که پس از تولید این محصول و قبل از روانه کردن آن به بازار، کار بسته بندی کردن آن را به خوبی انجام دهند، زیرا طریقه ی بسته بندی کردن زعفران در حفظ کیفیت آن و همچنین استقبال مردم از آن بسیار تاثیرگذار می باشد و اگر بسته بندی زعفران به صورت اصولی صورت بگیرد رنگ آن هرگز تغییر نخواهد کرد و پس از گذشت مدت زمان طولانی پوشال های زعفران همچنان رنگدهی بالا خواهند داشت و همچنین دسته بندی، خرید زعفران تاثیر دارد.

۴/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *